Amiraa
Hljeb
Amiraa
Hljeb
Sastojci:
Brašno: 500 g
Germa/kvasac: 1kašika
Prašak za pecivo: 1 kašika
So: 1 kašike
Šećer: 1 kašikica
Ulje: 2 kašike
Topla voda: 250 ml
Priprema:
Sve sastojke sjediniti uz postepeno dodavanje vode zakuhati tijesto. Ostaviti 45 minuta da nadolazi pa prebaciti na pobrašnjenu podlogu i oblikovati. U šerpu staviti pek papir, prebaciti tijesto i ostaviti još 15 minuta da nadođe pa peći u poklopljenoj šerpi.
Prijatno.
Sastojci:
Brašno: 500 g
Germa/kvasac: 1kašika
Prašak za pecivo: 1 kašika
So: 1 kašike
Šećer: 1 kašikica
Ulje: 2 kašike
Topla voda: 250 ml