Amiraa

Hljeb

Amiraa

Hljeb

Sastojci:

Brašno: 500 g

Germa/kvasac: 1kašika

Prašak za pecivo: 1 kašika

So: 1 kašike

Šećer: 1 kašikica

Ulje: 2 kašike

Topla voda: 250 ml

Priprema:

Sve sastojke sjediniti uz postepeno dodavanje vode zakuhati tijesto. Ostaviti 45 minuta da nadolazi pa prebaciti na pobrašnjenu podlogu i oblikovati. U šerpu staviti pek papir, prebaciti tijesto i ostaviti još 15 minuta da nadođe pa peći u poklopljenoj šerpi.

Prijatno. 

Sastojci:

Brašno: 500 g

Germa/kvasac: 1kašika

Prašak za pecivo: 1 kašika

So: 1 kašike

Šećer: 1 kašikica

Ulje: 2 kašike

Topla voda: 250 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.