admiraa

Pohovani patlidžan i tikvice

Jednostavna priprema. Može se jesti toplo i hladno, ali i kao prilog nekom glavnom jelu.

admiraa

Pohovani patlidžan i tikvice

Jednostavna priprema. Može se jesti toplo i hladno, ali i kao prilog nekom glavnom jelu.

Sastojci:

tikvice: po želji

patlidzan : po želji

so: po potrebi

jaja: zavisno od količine tikvica i patlidzana

brašno: po potrebi

ulje za prženje: po potrebi

začinsko bilje i vegeta: po želji

Priprema:

Tikvice i patlidzane oguliti i izrezati na kolutove. Patlidzane dobro posoliti i ostaviti da stoje 15 minuta (so izvuce gorcinu iz njih i budu puno ukusniji). Nakon toga isprati vodom i ocijediti dobro. Ulje za przenje zagrijati (paziti da ne bude prejaka temperatura, jer brzo zagori). Jaja za pohovanje umutiti sa malo soli. U brasno za pohovanje mozete dodati i zacinskog bilja i vegete ukoliko volite. Uvaljati svaki komad tikvice i patlidzana prvo u brasno, zatim u jaja, pa ponovo u brasno i stavljati u zagrijano ulje. Prziti sa obje strane. 

Sastojci:

tikvice: po želji

patlidzan : po želji

so: po potrebi

jaja: zavisno od količine tikvica i patlidzana

brašno: po potrebi

ulje za prženje: po potrebi

začinsko bilje i vegeta: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 12:53:07
Primamljivo izgleda
Kfehima 2019-09-14 22:27:35
Volim