Pohovani patlidžan i tikvice
Jednostavna priprema. Može se jesti toplo i hladno, ali i kao prilog nekom glavnom jelu.
Pohovani patlidžan i tikvice
Jednostavna priprema. Može se jesti toplo i hladno, ali i kao prilog nekom glavnom jelu.
Sastojci:
tikvice: po želji
patlidzan : po želji
so: po potrebi
jaja: zavisno od količine tikvica i patlidzana
brašno: po potrebi
ulje za prženje: po potrebi
začinsko bilje i vegeta: po želji
Priprema:
Tikvice i patlidzane oguliti i izrezati na kolutove. Patlidzane dobro posoliti i ostaviti da stoje 15 minuta (so izvuce gorcinu iz njih i budu puno ukusniji). Nakon toga isprati vodom i ocijediti dobro. Ulje za przenje zagrijati (paziti da ne bude prejaka temperatura, jer brzo zagori). Jaja za pohovanje umutiti sa malo soli. U brasno za pohovanje mozete dodati i zacinskog bilja i vegete ukoliko volite. Uvaljati svaki komad tikvice i patlidzana prvo u brasno, zatim u jaja, pa ponovo u brasno i stavljati u zagrijano ulje. Prziti sa obje strane.
Sastojci:
tikvice: po želji
patlidzan : po želji
so: po potrebi
jaja: zavisno od količine tikvica i patlidzana
brašno: po potrebi
ulje za prženje: po potrebi
začinsko bilje i vegeta: po želji