Mediha

Čoko-voćna torta

Za posebne prilike.

Mediha

Čoko-voćna torta

Za posebne prilike.

Sastojci:

Gotove kore: 3

Puding od čokolade Laganini : 3

Šećer : 10 kašika

Mliječna čokolada : 150g

Maslac : 100 g za čokoladni fil i 20 g za voćni fil

Bobičasto voće : 0,5kg

Gustin : 1 kašika

Vrhnje za šlag: 0,5 l

Priprema:

Čokoladni fil:

U litru mlijeka skuhati 3 pudinga od čokolade Laganini sa 6 kašika šećera. Vreo puding skloniti sa peći i odmah dodati 150g mliječne čokolade. Kada se ohladi u njega umutiti 100g maslaca.

Voćni fil:

Smrznute višnje i jagode posuti sa  4 kašike šećera i ostaviti da puste sok. Staviti na laganu vatru i kad provre, posebno umutiti 1 kašiku gustina i 3 kašike hladne vode i dodati u voće. Dobro izmiješati i kad se zgusnulo, skinuti s peći. Kad se malo prohladi dodati 20 g maslaca i izmiješati.

Umutiti 0,5 l vrhnja za šlag.

Kore premazivati prvo voćnim filom, tako da višak soka od voća upije kora. Zatim ide čokoladni fil, pa šlag. I tako naizmjenično sve tri kore. 

Ukrasiti po želji

Sastojci:

Gotove kore: 3

Puding od čokolade Laganini : 3

Šećer : 10 kašika

Mliječna čokolada : 150g

Maslac : 100 g za čokoladni fil i 20 g za voćni fil

Bobičasto voće : 0,5kg

Gustin : 1 kašika

Vrhnje za šlag: 0,5 l

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.