Čoko-voćna torta
Za posebne prilike.
Čoko-voćna torta
Za posebne prilike.
Sastojci:
Gotove kore: 3
Puding od čokolade Laganini : 3
Šećer : 10 kašika
Mliječna čokolada : 150g
Maslac : 100 g za čokoladni fil i 20 g za voćni fil
Bobičasto voće : 0,5kg
Gustin : 1 kašika
Vrhnje za šlag: 0,5 l
Priprema:
Čokoladni fil:
U litru mlijeka skuhati 3 pudinga od čokolade Laganini sa 6 kašika šećera. Vreo puding skloniti sa peći i odmah dodati 150g mliječne čokolade. Kada se ohladi u njega umutiti 100g maslaca.
Voćni fil:
Smrznute višnje i jagode posuti sa 4 kašike šećera i ostaviti da puste sok. Staviti na laganu vatru i kad provre, posebno umutiti 1 kašiku gustina i 3 kašike hladne vode i dodati u voće. Dobro izmiješati i kad se zgusnulo, skinuti s peći. Kad se malo prohladi dodati 20 g maslaca i izmiješati.
Umutiti 0,5 l vrhnja za šlag.
Kore premazivati prvo voćnim filom, tako da višak soka od voća upije kora. Zatim ide čokoladni fil, pa šlag. I tako naizmjenično sve tri kore.
Ukrasiti po želji
Sastojci:
Gotove kore: 3
Puding od čokolade Laganini : 3
Šećer : 10 kašika
Mliječna čokolada : 150g
Maslac : 100 g za čokoladni fil i 20 g za voćni fil
Bobičasto voće : 0,5kg
Gustin : 1 kašika
Vrhnje za šlag: 0,5 l