Dinaa

Presmac

Dinaa

Presmac

Sastojci:

Jaja : 6 kom

Jogurta : 750 ml

Kajmaka : 5 kas

So : 1 kas

Laganini prašak za pecivo : 1 kesica

Kukuruzno brašno : 5 kas

Bijelo brašno : 7 kas

Za : Jufku

Brašno : 100 gr

Vode : Malo

So : Prstohvat

Priprema:

Od brašna, soli i vode zamijesimo tijesto veličine male loptice ( ne treba vam puno). 

Umutimo jaja, jogurt, kajmak, so, Laganini pecivo, kukuruzno i bijelo brašno. 

Jufku razvijemo - malo veću od veličine tepsije u kojoj pravite ovu pitu.. 

Tepsiju premazite uljem i stavite jufku u tepsiju višak jufke prebacite preko stranice tepsije. Smjesu koju smo napravili istresemo u tepsiju i krajevima jufke prekrijemo fil koliko se moze razvući jufka. 

Presmac se peče 25 minuta na 250 stepeni. 

Sastojci:

Jaja : 6 kom

Jogurta : 750 ml

Kajmaka : 5 kas

So : 1 kas

Laganini prašak za pecivo : 1 kesica

Kukuruzno brašno : 5 kas

Bijelo brašno : 7 kas

Za : Jufku

Brašno : 100 gr

Vode : Malo

So : Prstohvat

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.