Presmac
Presmac
Sastojci:
Jaja : 6 kom
Jogurta : 750 ml
Kajmaka : 5 kas
So : 1 kas
Laganini prašak za pecivo : 1 kesica
Kukuruzno brašno : 5 kas
Bijelo brašno : 7 kas
Za : Jufku
Brašno : 100 gr
Vode : Malo
So : Prstohvat
Priprema:
Od brašna, soli i vode zamijesimo tijesto veličine male loptice ( ne treba vam puno).
Umutimo jaja, jogurt, kajmak, so, Laganini pecivo, kukuruzno i bijelo brašno.
Jufku razvijemo - malo veću od veličine tepsije u kojoj pravite ovu pitu..
Tepsiju premazite uljem i stavite jufku u tepsiju višak jufke prebacite preko stranice tepsije. Smjesu koju smo napravili istresemo u tepsiju i krajevima jufke prekrijemo fil koliko se moze razvući jufka.
Presmac se peče 25 minuta na 250 stepeni.
Sastojci:
Jaja : 6 kom
Jogurta : 750 ml
Kajmaka : 5 kas
So : 1 kas
Laganini prašak za pecivo : 1 kesica
Kukuruzno brašno : 5 kas
Bijelo brašno : 7 kas
Za : Jufku
Brašno : 100 gr
Vode : Malo
So : Prstohvat