Edina
Sutlijaš
Laganini vanilin šećer daje poslasticama posebnu aromu.
Edina
Sutlijaš
Laganini vanilin šećer daje poslasticama posebnu aromu.
Sastojci:
Mlijeko: 750ml
Riža: 2 manje šoljice
Šećer: 7kasika
Vanilin secer ,,Laganini": 1-2vrecice
Brasno: 2 kasike
Priprema:
Prokuhati rizu i vodu,potom ocijediti vodu,dodati rizu u mlijeko i secer i tako kuhati 5minuta.
U prethodnu smjesu dodati vanilin secer ,,Laganini" i smjesu koju smo pripremili
(2 kasike brasna pomijesati sa 1/2soljice hladnog mlijeka).
Kuhati jos 5 minuta.
Sipati u zdjelice i ukrasiti po želji(čokolada,banane...)
Sastojci:
Mlijeko: 750ml
Riža: 2 manje šoljice
Šećer: 7kasika
Vanilin secer ,,Laganini": 1-2vrecice
Brasno: 2 kasike