tajnakuhinje

Meso sa bamijom

Staro bosansko jelo koje se sprema sa prirodnom ili sušenom bamijom i predstavlja specijalitet starih bosanskih porodica.

tajnakuhinje

Meso sa bamijom

Staro bosansko jelo koje se sprema sa prirodnom ili sušenom bamijom i predstavlja specijalitet starih bosanskih porodica.

Sastojci:

Juneće meso: 1 kg

Suha bamija : 1 niz ( 100 gr)

Crveni luk: 200 gr

Bijeli luk: 3 češnja

Mrkva : 200g

Celer korijen : 100g

Paradajz svježi: 150g

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Tajna začin Vispak: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Bijeli biber: 1 kašikica

Ulje : 1dl

Brašno: 1 kašika

Priprema:

Priprema:

Meso isjeći na kockice pa poržiti sa crvenim i bijelim lukom, dodati sjeckanu mrkvu,  pa sve zajedno dinstati na laganijoj vatri oko 90 minuta. Bamije prokuhati u vodi sa malo limuna ili sirćeta pa dodati u meso. Dodati ostale začine i Tajna mješavinu, podliti sa malo vode pa lagano promiješati. Paradajz isjeći na kockice , prodinstati dodati brašno, promiješati pa dodati u posudu sa mesom.  Kuhati oko 2o minuta.

Sastojci:

Juneće meso: 1 kg

Suha bamija : 1 niz ( 100 gr)

Crveni luk: 200 gr

Bijeli luk: 3 češnja

Mrkva : 200g

Celer korijen : 100g

Paradajz svježi: 150g

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Tajna začin Vispak: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Bijeli biber: 1 kašikica

Ulje : 1dl

Brašno: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:14:52
Super
Kfehima 2019-09-04 11:01:39
Bas volim bamiju.