Vildana

Sogan dolma

Priprema sogan dolme

Vildana

Sogan dolma

Priprema sogan dolme

Sastojci:

Začin Tajna: 10

Priprema:

Očisti crveni luk, malo odrezati vrh luka.U vodu staviti kasiku ocata, kuhati oko 15 minuta. Skuhane glavice staviti u hladnu vodu, kada se ohlade pazljivo izvaditi prstenove luka. Luk puniti smjesom kao za punjene paprike/sarmu.poredati u vatrostalnu tepsiju

Nadjev: 500 g mljevenog mesa, 125 g riže, sjeckana mrkva, peršuna, 2 čehna bijelog luka, 2 ķašike ajvara, so, biber, začina za punjene paprike od  Tajne. Puniti luk, paziti da se ne prepuni da ne pukne luk. Preliti punjene dolme vodom u koju možete dodati ajvara. Peći u rerni. Kada se ispece zapržiti i ostaviti da se još malo ukuha.

Sastojci:

Začin Tajna: 10

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 12:54:48
MashAllah extra
Kfehima 2019-09-14 22:28:30
Odlicna