ArnellaV

Bijela čorba i šareni hljeb

Pileća čorba i hljeb sa 3 vrste brašna i sjemenkama.

ArnellaV

Bijela čorba i šareni hljeb

Pileća čorba i hljeb sa 3 vrste brašna i sjemenkama.

Sastojci:

Meso pilece: 500g

Crveni luk: 1kom

Bijeli luk: 5cehni

Manja tikva: 1kom

Mrkva: 1kom

Karfiol : 100g

Grasak : 100g

Brasno 3 vrste: 1kg

Prasak za pecivo: 1kom

3 vrste sjemenki: 50g

Priprema:

Pileca corba:

Proprziti crveni i bijeli luk,dodati mrkvu,pilece meso(prsa) na sitnije komade isjeceno,dodati povrce po zelji,ja sam koristila grasak,tikvu,karfiol,krompir.

Kad je luk i mrkva proprezni,dodati sve ostale sastojke 150ml vode,100ml vrhnja za kuhanje,1 kocku za supu (povrtnu)

Od zacina sam koristila jos,kurkumu,persun,so,tajnu mjesavinu zacina,biber i cili.

 

 

Hljeb sareni;

U jednoj posudi podkuhati bijelo brasno sa germom,soli,pola praska za pecivl, mlakim mlijekom 500g brasna.

U drugoj posudi dodati heljdino brasno,psenicno tamno brasno i bijelo brasno,koristila sam 100g heljdinog,100g psenicnog i 300g bijelog,u brasno dodati germu,pola praska za pecivo,so i sjemekne,ja sam koristila laleno suncokretovo i bundevino sjeme,podkuhati sa mlakim mlijekom.

Kada tijesta nadodju prekuhat i staviti na pobrasnjenu povrsinu.

 

Nakon 30 minuta razvaljati brasno,premazati obadva asa otopljenim maslacem,zatim,staviti jedno na drugo i saviti kao kiflu...Ostatkom maslaca premazati hljeb i pustiti jos 15min,zatim peci u dobro zagrijanoj rerni na 200° odprilke 40min.

Sastojci:

Meso pilece: 500g

Crveni luk: 1kom

Bijeli luk: 5cehni

Manja tikva: 1kom

Mrkva: 1kom

Karfiol : 100g

Grasak : 100g

Brasno 3 vrste: 1kg

Prasak za pecivo: 1kom

3 vrste sjemenki: 50g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.