Alma Bajrić Džihanović

MILERAM TORTA

Torta koja vrijedi svakog truda. Jako sočna i ukusna

Alma Bajrić Džihanović

MILERAM TORTA

Torta koja vrijedi svakog truda. Jako sočna i ukusna

Sastojci:

Jaja: 1 kom

Šećer: 350 gr

Brašno: 250 gr

Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Maslac ili margarin: 80 gr

Mlijeko: 500 ml

Laganini puding od vanilije: 2 vrećice

Mileram kajmak: 800 gr

Preliv za torte: 1 vrećica

Voće po želji: 500 gr

Priprema:

Jaje, prašak za pecivo, vanilin šećer, 100gr šećera, margarin i brašno sjediniti rukom. Smjesu razvaljati oklagijom na pek papiru i prenijeti u prethodno pouljen i pobrašnjen kalup br 26 Prenijet možete uz pomoć oklagije tako da prekrije i dno i rubove i ukoliko tijesto puca može se dodatno zakrpiti. Od 500 ml mlijeka odvojiti par kašika i umiješati pudinge i 250gr šećera a ostatak mlijek sipati u šerpu da kuha. Kako kuha tako dodavati smjesu sa pudingom i šećerom i miješati dok se ne dobije krem od pudinga. U tako vreo puding dodati mileram, dobro sjediniti kašikom i sipati u kalup preko tijesta. Preko dodati voće i staviti na pečenje 70 minuta na 170°.

Nakon pečenja, sve će biti i dalje mekano. Ohladiti na sobnoj temperaturi i u frižideru. Po uputstvu sa vrećice pripremiti preliv za torte i tako vreo sipati preko voća na torti.

Preporučujem da tortu ostavite na hlađenje preko noći 

Sastojci:

Jaja: 1 kom

Šećer: 350 gr

Brašno: 250 gr

Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Maslac ili margarin: 80 gr

Mlijeko: 500 ml

Laganini puding od vanilije: 2 vrećice

Mileram kajmak: 800 gr

Preliv za torte: 1 vrećica

Voće po želji: 500 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.