Alma Bajrić Džihanović
SLADOLED TORTA
Osvježavajuća torta
Alma Bajrić Džihanović
SLADOLED TORTA
Osvježavajuća torta
Sastojci:
Mljeveni keks: 500 gr
Maslac: 150 gr
Slatko vrhnje: 300 ml
Sladoled u prahu: 1 vrećica
Mlijeko: 100 ml
Preliv za torte: 1 vrećica
Priprema:
Kora: mljeveni keks i istopljeni maslac pomiješati i formirati koru u kalup.
Fil: slatko vrhnje umutiti, dodati prah sladoleda ukusa jagode i mlijeko. Fil premazati preko podloge od keksa i ostaviti 20 minuta na hlađenje
Glazura: pripremiti preliv za torte po uputstvu sa vrećice i sipati preko fila.
Ostaviti na hlađenje
Sastojci:
Mljeveni keks: 500 gr
Maslac: 150 gr
Slatko vrhnje: 300 ml
Sladoled u prahu: 1 vrećica
Mlijeko: 100 ml
Preliv za torte: 1 vrećica