Alma Bajrić Džihanović

SLADOLED TORTA

Osvježavajuća torta

Alma Bajrić Džihanović

SLADOLED TORTA

Osvježavajuća torta

Sastojci:

Mljeveni keks: 500 gr

Maslac: 150 gr

Slatko vrhnje: 300 ml

Sladoled u prahu: 1 vrećica

Mlijeko: 100 ml

Preliv za torte: 1 vrećica

Priprema:

Kora: mljeveni keks i istopljeni maslac pomiješati i formirati koru u kalup. 

Fil: slatko vrhnje umutiti, dodati prah sladoleda ukusa jagode i mlijeko. Fil premazati preko podloge od keksa i ostaviti 20 minuta na hlađenje

Glazura: pripremiti preliv za torte po uputstvu sa vrećice i sipati preko fila.

Ostaviti na hlađenje

Sastojci:

Mljeveni keks: 500 gr

Maslac: 150 gr

Slatko vrhnje: 300 ml

Sladoled u prahu: 1 vrećica

Mlijeko: 100 ml

Preliv za torte: 1 vrećica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.