Alma Bajrić Džihanović

IMAM BAYILDI

Tradicionalno tursko jelo

Alma Bajrić Džihanović

IMAM BAYILDI

Tradicionalno tursko jelo

Sastojci:

Patlidžan: 2 kom

Pileći file: 500 gr

Tikvice: 2 kom

Sudžuk: 200 gr

Tajna začin za dodatak jelima : 1 kašikica

Tajna začin za bosanski lonac: 1 kašikica

Tajna začin za šarene dolme : 1 kašikica

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Priprema:

Patlidžan zarezati na tanje šnite tako da vrh ostane spojen tj ne rezati do kraja. Između šnita redati pileći file začinjen sa Tajna začinima, zatim redati između kolutiće tikvice i sudžuke. Povrće možete sami birati. Može se dodati i sir edamer između šnita patlidžana. Sve dodatno začiniti i dodati maslinovo ulje. Peći na 200° 40 minuta. 

Sastojci:

Patlidžan: 2 kom

Pileći file: 500 gr

Tikvice: 2 kom

Sudžuk: 200 gr

Tajna začin za dodatak jelima : 1 kašikica

Tajna začin za bosanski lonac: 1 kašikica

Tajna začin za šarene dolme : 1 kašikica

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.