Alma Bajrić Džihanović

ŠTRUDLA SA DŽEMOM

Najmekanija štrudla

Alma Bajrić Džihanović

ŠTRUDLA SA DŽEMOM

Najmekanija štrudla

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Mlijeko: 250 ml

Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Kvasac suhi: 1 vrećica

Šećer: 3 kašikice

So: 1 kašikica

Ulje: 2 kašike

Korica od limuna: 1 kašikica

Brašno: Po potrebi

Džem po želji: 400 gr

Priprema:

Sjediniti mlako mlijeko, kvasac, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i ostaviti 10 minuta da se počne pjeniti i dizati.

Nakon 15 minuta dodati brašno, jaja, so, ulje i naribanu koricu limuna. Smjesu sjediniti da bude ljepljiva  i ostaviti 15 minuta da nadođe. Nakon toga podijeliti tijesto na 4 dijela i tanko razvaljati oklagijom i premazati džemom (ja sam koristila džem od višnje i dunje). Urolane štrudle premazati žumancetom i ostaviti da još malo nadolaze. Peći 20-tak minuta na 200°. Nakon pečenja poprskati sa malo vode i pokriti krpom da omekša. Dekorisati sa šećerom u prahu. 

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Mlijeko: 250 ml

Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Kvasac suhi: 1 vrećica

Šećer: 3 kašikice

So: 1 kašikica

Ulje: 2 kašike

Korica od limuna: 1 kašikica

Brašno: Po potrebi

Džem po želji: 400 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AminaHasanovic 2020-12-01 16:40:40
super!