Alma Bajrić Džihanović
MARINIRANA KRILCA
Pileća krilca iz marinadi, mnogo sočna. Nešto što se u slast pojede
Alma Bajrić Džihanović
MARINIRANA KRILCA
Pileća krilca iz marinadi, mnogo sočna. Nešto što se u slast pojede
Sastojci:
Pileća krilca: 800 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašika
Maslinovo ulje: 50 ml
So: 1 kašikica
Bijeli luk u granulama : 1 kašikica
Crvena paprika: 1 kašikica
Priprema:
Pileća krilca umasirati marinadom od Tajna začina za dodatak jelima, Tajna začin za zapečenu piletinu, crvenu papriku, malo maslinovog ulja, bijelog luka u granulama i soli. Ostaviti u marinadi sat vremena. Krilca redati na pek papir i peći u rerni na 200° 30 minuta.
Sastojci:
Pileća krilca: 800 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašika
Maslinovo ulje: 50 ml
So: 1 kašikica
Bijeli luk u granulama : 1 kašikica
Crvena paprika: 1 kašikica