Alma Bajrić Džihanović

MARINIRANA KRILCA

Pileća krilca iz marinadi, mnogo sočna. Nešto što se u slast pojede

Alma Bajrić Džihanović

MARINIRANA KRILCA

Pileća krilca iz marinadi, mnogo sočna. Nešto što se u slast pojede

Sastojci:

Pileća krilca: 800 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašika

Maslinovo ulje: 50 ml

So: 1 kašikica

Bijeli luk u granulama : 1 kašikica

Crvena paprika: 1 kašikica

Priprema:

Pileća krilca umasirati marinadom od Tajna začina za dodatak jelima, Tajna začin za zapečenu piletinu, crvenu papriku, malo maslinovog ulja, bijelog luka u granulama i soli. Ostaviti u marinadi sat vremena. Krilca redati na pek papir i peći u rerni na 200° 30 minuta. 

Sastojci:

Pileća krilca: 800 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašika

Maslinovo ulje: 50 ml

So: 1 kašikica

Bijeli luk u granulama : 1 kašikica

Crvena paprika: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.