Alma Bajrić Džihanović

PANNA COTTA

Osvježavajuća poslastica

Alma Bajrić Džihanović

PANNA COTTA

Osvježavajuća poslastica

Sastojci:

Mlijeko: 500 ml

Slatko vrhnje: 500 ml

Šećer: 150 gr

Laganini vanilin šećer: 2 vrećice

Goveđi želatin: 1 vrećica

Šećer: 2 kašike

Šumsko voće: 400 gr

Priprema:

Slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer grijati do vrenja, skloniti sa vatre i dodati želatin koji smo prethodno pripremili po uputstvu s vrećice. Miješati dok se ne počinje zgušnjavati.

Sipati u posudice koje smo predhodno navlažili vodom ukoliko želite vaditi iz posudica, ohladiti i staviti u frižider. Ostaviti na par sati u frižideru da se stisne.

Za preliv, šumsko voće i šećer prokuhati neposredno prije posluživanja i topao preljev preliti preko hladne panakote.

Dekorisati po želji

Sastojci:

Mlijeko: 500 ml

Slatko vrhnje: 500 ml

Šećer: 150 gr

Laganini vanilin šećer: 2 vrećice

Goveđi želatin: 1 vrećica

Šećer: 2 kašike

Šumsko voće: 400 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.