Mediha

Krompir iz rerne

Uz dodatak kajmaka, suhog sira i luka, neodoljiv spoj bosanske tradicije.

Mediha

Krompir iz rerne

Uz dodatak kajmaka, suhog sira i luka, neodoljiv spoj bosanske tradicije.

Sastojci:

Krompir: 5 komada

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Ulje za prženje : Po potrebi

Priprema:

Krompire oprati i rasjeći na pola. Redati ih na podmašćenu tepsiju i posuti ih odozgo sa malo mješavine začina Tajna.

Peći u zagrijanoj rerni pola sata na maksimalnoj temperaturi dok ne postanu hrskavi. 

Vrele ih poslužiti uz suhi sir i glavicu luka. 

Prijatno. 

Sastojci:

Krompir: 5 komada

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Ulje za prženje : Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AminaHasanovic 2020-12-01 16:41:08
extra!