Mediha

Juneće šnicle u saftu

Ukusno i slasno.

Mediha

Juneće šnicle u saftu

Ukusno i slasno.

Sastojci:

Juneće meso : 1/2kg

Luk: 1 glaviva

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Paprika, biber: Po želji

Grill začin : 1 kašika

Ulje za prženje : Po potrebi

Priprema:

Junetinu isjeći na tanke šnicle. Dodati im začine; kašiku mješavine začina Tajna, malo bibera, paprike i kašiku začina Grill. Sve dobro promiješati, pa onda ih pržiti na vrelom ulju sa obje strane 10ak minuta.

Sitno isjeckanu glavicu luka dodati u meso i pržiti, postepeno dodajući vodu. Kada voda ispari, ponovo dodavati po jednu čašu. Tako ih peći još sat vremena, da se dobiju fini saft.

Prijatno :) 

Sastojci:

Juneće meso : 1/2kg

Luk: 1 glaviva

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Paprika, biber: Po želji

Grill začin : 1 kašika

Ulje za prženje : Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.