MUSAKA
Musaka od krompira sa prelivom od šampinjona i vrhnja
MUSAKA
Musaka od krompira sa prelivom od šampinjona i vrhnja
Sastojci:
Krompir: 800 gr
Pileći file: 300 gr
Jaja: 2 kom
Vrhnje: 150 ml
Kajmak ili pavlaka: 100 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za piletinu: 2 kašikice
Vispak krem juha od šampinjona: 1 vrećica
So: 1 kašikica
Ulje: 50 ml
Priprema:
Krompir oguliti i izrezati na šnite. Dodati Tajna začin za dodatak jelima, Tajna začin za piletinu i ulje i sve pomiješati. Šnite redati u vatrostalnu tepsiju, zatim tanko sječenje komade pilećeg filea i ponovo šnite krompira. Peći na 200° 25 minuta.
U posudu sjediniti vrhnje, pavlaku, jaja, Tajna začin za dodatak jelima, so i smjesu Vispakove krem juhe od šampinjona. Preliti preko zapečenog krompira i filea i dodatno peći 20 minuta na 200°
Prijatno
Sastojci:
Krompir: 800 gr
Pileći file: 300 gr
Jaja: 2 kom
Vrhnje: 150 ml
Kajmak ili pavlaka: 100 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za piletinu: 2 kašikice
Vispak krem juha od šampinjona: 1 vrećica
So: 1 kašikica
Ulje: 50 ml