Alma Bajrić Džihanović

MUSAKA

Musaka od krompira sa prelivom od šampinjona i vrhnja

Alma Bajrić Džihanović

MUSAKA

Musaka od krompira sa prelivom od šampinjona i vrhnja

Sastojci:

Krompir: 800 gr

Pileći file: 300 gr

Jaja: 2 kom

Vrhnje: 150 ml

Kajmak ili pavlaka: 100 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za piletinu: 2 kašikice

Vispak krem juha od šampinjona: 1 vrećica

So: 1 kašikica

Ulje: 50 ml

Priprema:

Krompir oguliti i izrezati na šnite. Dodati Tajna začin za dodatak jelima, Tajna začin za piletinu i ulje i sve pomiješati. Šnite redati u vatrostalnu tepsiju, zatim tanko sječenje komade pilećeg filea i ponovo šnite krompira. Peći na 200° 25 minuta.

U posudu sjediniti vrhnje, pavlaku, jaja, Tajna začin za dodatak jelima, so i smjesu Vispakove krem juhe od šampinjona. Preliti preko zapečenog krompira i filea i dodatno peći 20 minuta na 200°

Prijatno

Sastojci:

Krompir: 800 gr

Pileći file: 300 gr

Jaja: 2 kom

Vrhnje: 150 ml

Kajmak ili pavlaka: 100 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za piletinu: 2 kašikice

Vispak krem juha od šampinjona: 1 vrećica

So: 1 kašikica

Ulje: 50 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.