AminaHasanovic

Palačinci sa heljdinim brašnom

AminaHasanovic

Palačinci sa heljdinim brašnom

Sastojci:

Heljdino brašno: 150 g

Bijelo pšenično brašno: 200 g

Jaje: 2 kom

Mlijeko: 500 ml

So: 1/2 kašikice

Šećer: 1/2 kašikice

Priprema:

Bijelo i heljdino brašno pomješati. Umutiti jaja, mlijeko, so i šećer stalno miješajući dodavati malo po malo brašna i dobro umutiti. Ostaviti da odstoji najmanje pola sata.
Peći kako je uobičajeno za palačinke obične. Tavu podmazati samo za prvu palačinku, dalje se mogu pržiti bez dodavanja masnoće. Kad je prva strana zarumenila, okrenite palačinku pa drugu stranu. Gotovu palačinku staviti na tanjir te puniti sa suhim mesom, pavlakom ili po vašoj želji. 

Sastojci:

Heljdino brašno: 150 g

Bijelo pšenično brašno: 200 g

Jaje: 2 kom

Mlijeko: 500 ml

So: 1/2 kašikice

Šećer: 1/2 kašikice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.