Kvrguša sa gljivama i piletinom
Kvrguša sa gljivama i piletinom
Sastojci:
Jaje: 2 kom
Brašno: 300-400 g
So: 1 kašikica
Piletina: 200 g
Prašak za pesivo: prstohvat
Dodatno: :
Gljive: 200 g
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Priprema:
Uključiti rernu na 250 stepeni da se zagrijava. Pileći file isitniti na željene komade te začiniti sa tajna začinom za piletinu. Zatim poredati u nauljenu tepsiju i ubaciti u rernu. U međuvremenu zamutiti smjesu od navedenih količina brašna, soli, mlijeka i jaja te trun praška za pecivo laganini. Tepsiju izvadimo iz rerne i prelijemo pripremljeno tijesto. Po tome na kraju poredamo gljive i vratimo sve u pećnicu nekih 20-tak minuta. Kad se ispeće prelijemo sa jednom čašom vrhnja za kuhanje. Vratimo u pećnicu još 5 minuta.
Uživajte!
Sastojci:
Jaje: 2 kom
Brašno: 300-400 g
So: 1 kašikica
Piletina: 200 g
Prašak za pesivo: prstohvat
Dodatno: :
Gljive: 200 g
Vrhnje za kuhanje: 200 ml