AminaHasanovic

Kvrguša sa gljivama i piletinom

AminaHasanovic

Kvrguša sa gljivama i piletinom

Sastojci:

Jaje: 2 kom

Brašno: 300-400 g

So: 1 kašikica

Piletina: 200 g

Prašak za pesivo: prstohvat

Dodatno: :

Gljive: 200 g

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Priprema:

Uključiti rernu na 250 stepeni da se zagrijava. Pileći file isitniti na željene komade te začiniti sa tajna začinom za piletinu. Zatim poredati u nauljenu tepsiju i ubaciti u rernu. U međuvremenu zamutiti smjesu od navedenih količina brašna, soli, mlijeka i jaja te trun praška za pecivo laganini. Tepsiju izvadimo iz rerne i prelijemo pripremljeno tijesto. Po tome na kraju poredamo gljive i vratimo sve u pećnicu nekih 20-tak minuta. Kad se ispeće prelijemo sa jednom čašom vrhnja za kuhanje. Vratimo u pećnicu još 5 minuta.

Uživajte!

Sastojci:

Jaje: 2 kom

Brašno: 300-400 g

So: 1 kašikica

Piletina: 200 g

Prašak za pesivo: prstohvat

Dodatno: :

Gljive: 200 g

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.