Alma Bajrić Džihanović
STARINSKI PAPRIKAŠ
Paprikaš pripremljen od pire krompira
Alma Bajrić Džihanović
STARINSKI PAPRIKAŠ
Paprikaš pripremljen od pire krompira
Sastojci:
Krompir: 1 kg
Pileći file: 300 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za gulaš i paprikaš: 2 kašike
Ulje: 50 ml
Vrhnje: 100 ml
Priprema:
Krompir oguliti, isjeći na šnite, dodati so i kuhati u vodi dok ne postane mekan. Kada je krompir kuhan, ocijediti vodu i izgniječiti u pire. Dodati Tajna začin za dodatak jelima i Tajna začin za gulaš i paprikaš. U smjesu dodati i pileći file sitno isječen, puniti paprike a ostatak rasporediti u pekač. Dodati ulje i još malo Tajna začina za dodatak jelima. Peći na 200° 35 minuta.
Preliti vrhnjem ili kajmakom
Sastojci:
Krompir: 1 kg
Pileći file: 300 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za gulaš i paprikaš: 2 kašike
Ulje: 50 ml
Vrhnje: 100 ml