Alma Bajrić Džihanović

STARINSKI PAPRIKAŠ

Paprikaš pripremljen od pire krompira

Alma Bajrić Džihanović

STARINSKI PAPRIKAŠ

Paprikaš pripremljen od pire krompira

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Pileći file: 300 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za gulaš i paprikaš: 2 kašike

Ulje: 50 ml

Vrhnje: 100 ml

Priprema:

Krompir oguliti, isjeći na šnite, dodati so i kuhati u vodi dok ne postane mekan. Kada je krompir kuhan, ocijediti vodu i izgniječiti u pire. Dodati Tajna začin za dodatak jelima i Tajna začin za gulaš i paprikaš. U smjesu dodati i pileći file sitno isječen, puniti paprike a ostatak rasporediti u pekač. Dodati ulje i još malo Tajna začina za dodatak jelima. Peći na 200° 35 minuta.

Preliti vrhnjem ili kajmakom

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Pileći file: 300 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za gulaš i paprikaš: 2 kašike

Ulje: 50 ml

Vrhnje: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.