NihadinaKuhinja
Pohovana riba
NihadinaKuhinja
Pohovana riba
Sastojci:
riblji fileti: ( vrsta ribe i kolicina po vasoj zelji )
jaja: 2
mlijeka: 7-8 kasika
brasna: 100 gr.
prezle- krusni mrvica: 200 gr.
soli i bibera: malo
Tana zacina - dodatak jelima: malo
origana: malo
za przenje: ulje
Priprema:
Ribu operite,posusite i uvaljajte u brasno.
Izmutite jaja i mlijeko sa zacinima.
Ribu namocite u jaja pa uvaljajte u prezlu.
Przite na ulju dok riba ne dobije finu bojicu i koru.
Maknite na papir da se ocijedi visak masnoce pa posluzite se.
Sastojci:
riblji fileti: ( vrsta ribe i kolicina po vasoj zelji )
jaja: 2
mlijeka: 7-8 kasika
brasna: 100 gr.
prezle- krusni mrvica: 200 gr.
soli i bibera: malo
Tana zacina - dodatak jelima: malo
origana: malo
za przenje: ulje