NihadinaKuhinja

Pohovana riba

NihadinaKuhinja

Pohovana riba

Sastojci:

riblji fileti: ( vrsta ribe i kolicina po vasoj zelji )

jaja: 2

mlijeka: 7-8 kasika

brasna: 100 gr.

prezle- krusni mrvica: 200 gr.

soli i bibera: malo

Tana zacina - dodatak jelima: malo

origana: malo

za przenje: ulje

Priprema:

Ribu operite,posusite i uvaljajte u brasno.

Izmutite jaja i mlijeko sa zacinima.

Ribu namocite u jaja pa uvaljajte u prezlu.

Przite na ulju dok riba ne dobije finu bojicu i koru.

Maknite na papir da se ocijedi visak masnoce pa posluzite se.

Sastojci:

riblji fileti: ( vrsta ribe i kolicina po vasoj zelji )

jaja: 2

mlijeka: 7-8 kasika

brasna: 100 gr.

prezle- krusni mrvica: 200 gr.

soli i bibera: malo

Tana zacina - dodatak jelima: malo

origana: malo

za przenje: ulje

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.