Amiraa

Pohovani palačinci

Amiraa

Pohovani palačinci

Sastojci:

Pileći file : 500 g

Gljive: 200 g

Luk: 1 glavica

Bijeli luk : 1 čehno

Prezla : 100 g

Jaja: 2 komada

Ulje : 200 ml

Brašno: 100 g

Priprema:


Ispeći palačinke, onoliko koliko vam je potrebno. 
Pripremiti omiljeno punjenje.
Ja sam koristila piletinu, gljive, luk i sir.
Piletinu, gljive, luk propržiti uz dodatak začina.
Na svaku palačinku staviti par kašika fila i rendani sir. Preklopiti sa strana i urolati.
Za pohovanje pripremiti brašno, jaje i prezlu.
Svaki palačinak uvaljati u brašno, jaje pa u prezlu.
Pržiti u dubljem ulju, gotove palačinke vaditi na ubrus.
Poslužiti uz sos i krompir.

Sastojci:

Pileći file : 500 g

Gljive: 200 g

Luk: 1 glavica

Bijeli luk : 1 čehno

Prezla : 100 g

Jaja: 2 komada

Ulje : 200 ml

Brašno: 100 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.