Dinaa

Laganini marcipan

Dinaa

Laganini marcipan

Sastojci:

Jaja : 4

Šećera : 6 soljica

Mlijeka : 3 soljice

Ulja : 3 soljice

Mljeveni orasi : 3 soljice

Laganini prašak za pecivo : 1 kesica

Brašno : 5 soljica

Za : Preliv

Voda : 200 ml

Secer: 100 gr

Čokolada za kuhanje Vispak : 1 kom

Margarin : 75 gr

Orasi : 150 gr.

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodavati mlijeko, ulje,orahe, Laganini pecivo i brašno. Sve lijepo sjediniti i istresti u tepsiju.Peci 50 minuta na 220 stepeni.

U međuvremenu pripremamo preliv. U šerpu stavimo vodu i šećer da prokuha, onda dodamo margarin i čokoladu,kada se oni istope  dodamo orahe i kuhamo fil na laganoj vatri još 5 minuta. Pečen   kolač preliti vrućim filom pa ga onda isjeći na kocke.

Mjera je mala soljica za kafu. 

 

 

 

 

Sastojci:

Jaja : 4

Šećera : 6 soljica

Mlijeka : 3 soljice

Ulja : 3 soljice

Mljeveni orasi : 3 soljice

Laganini prašak za pecivo : 1 kesica

Brašno : 5 soljica

Za : Preliv

Voda : 200 ml

Secer: 100 gr

Čokolada za kuhanje Vispak : 1 kom

Margarin : 75 gr

Orasi : 150 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.