Laganini marcipan
Laganini marcipan
Sastojci:
Jaja : 4
Šećera : 6 soljica
Mlijeka : 3 soljice
Ulja : 3 soljice
Mljeveni orasi : 3 soljice
Laganini prašak za pecivo : 1 kesica
Brašno : 5 soljica
Za : Preliv
Voda : 200 ml
Secer: 100 gr
Čokolada za kuhanje Vispak : 1 kom
Margarin : 75 gr
Orasi : 150 gr.
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodavati mlijeko, ulje,orahe, Laganini pecivo i brašno. Sve lijepo sjediniti i istresti u tepsiju.Peci 50 minuta na 220 stepeni.
U međuvremenu pripremamo preliv. U šerpu stavimo vodu i šećer da prokuha, onda dodamo margarin i čokoladu,kada se oni istope dodamo orahe i kuhamo fil na laganoj vatri još 5 minuta. Pečen kolač preliti vrućim filom pa ga onda isjeći na kocke.
Mjera je mala soljica za kafu.
Sastojci:
Jaja : 4
Šećera : 6 soljica
Mlijeka : 3 soljice
Ulja : 3 soljice
Mljeveni orasi : 3 soljice
Laganini prašak za pecivo : 1 kesica
Brašno : 5 soljica
Za : Preliv
Voda : 200 ml
Secer: 100 gr
Čokolada za kuhanje Vispak : 1 kom
Margarin : 75 gr
Orasi : 150 gr.