tajnakuhinje

Puračka ćaska

Znate li šta je i kako se sprema puračka ćaska? Ovo tradicionalno jelo kuha se već godinama u puračićkom kraju. Pripravlja se najčešće u bakrenim loncima i zemljanim posudama.

tajnakuhinje

Puračka ćaska

Znate li šta je i kako se sprema puračka ćaska? Ovo tradicionalno jelo kuha se već godinama u puračićkom kraju. Pripravlja se najčešće u bakrenim loncima i zemljanim posudama.

Sastojci:

Meso juneće: 1,5kg

Crveni luk: 300g

Bijeli luk: 3 češnja

So : 2 kašikice

Lovorov list : 2kom

Tajna začin Vispak: 2 kašike

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Mljeveni biber Vispak: 1 kašikica

Slatka mljevena crvena paprika Vispak: 1 kašikica

Priprema:

Crveni i bijeli luk sitno nasjeckati, pa proržiti kratko u šerpi, zatim dodati meso i kratko propržiti, posoliti, pobiberiti, dodati Tajna začin i crvenu papriku. Dodati vodu i kuhati 3 sata.

Kada je jelo gotovo prebaciti ga u zemljanu zdjelu, ćasku i zapeći u rerni na 250 stepeni oko 10 minuta. Poslužiti kao glavno jelo .

Sastojci:

Meso juneće: 1,5kg

Crveni luk: 300g

Bijeli luk: 3 češnja

So : 2 kašikice

Lovorov list : 2kom

Tajna začin Vispak: 2 kašike

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Mljeveni biber Vispak: 1 kašikica

Slatka mljevena crvena paprika Vispak: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:15:06
Super
Kfehima 2019-09-04 11:03:11
Super, jednostavno, a ukusno.