Mina95

Domaći hljeb

Domaći hljeb pečen u tagari

Mina95

Domaći hljeb

Domaći hljeb pečen u tagari

Sastojci:

Brašno : 500 grama

Sol: Jedna kašika

Germa: Jedna kašika

Topla voda: 350 ml.

Priprema:

Jednu punu kašiku germe pomiješati sa 50 ml. tople vode i jednom kašikicom šečera. Pustiti da nakvasa.

500 grama brašna pomiješati sa jednom kašikom soli, pa dodati kvasac. Postepeno dodavati još vode (trebat će vam ono 300 ml). Formirati lijepo tijesto, pustiti da nadođe pa premijesiti i staviti u tagaru. Poklopiti i ostaviti 15tak minuta pa peći poklopljeno oko 30-40minuta.

Izvaditi hljeb iz rerne i ne otkrivati, sam če omekšati. 

Sastojci:

Brašno : 500 grama

Sol: Jedna kašika

Germa: Jedna kašika

Topla voda: 350 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.