ArnellaV

Pileca Krilcad

Piletina u jogurtu

ArnellaV

Pileca Krilcad

Piletina u jogurtu

Sastojci:

Krilcad: 500g

Riza: 50g

Gljive : 350g

Maslac: 2 SK

Vrhnje za kuhanje: 100ml

Jogurt: 100ml

Priprema:

500g pilecih krilcadi

Pomijesati sa 100ml tecnog jogurta i jednom vrecicom tajne mjesavine za piletinu.

Pustiti 20min da odstoji,a zatim poredati po tepsiji i peci na 250° oko 40 minuta...

 

Riza staviti vodu da kuha dodati suho povrce,crvenu mljevenu papriku 1 kasikica,sol 1 kasikica,biber,na vrh noza,tajna mjesavina 1 kasikica,i jedna kasika maslaca,dodati rizu 50g i skuhati je da bude mekahna.

Kad je riza gotova,ocjediti visak vode,dok smo predhodno u tavi proprzilk glavicu luka na maslacu,sjediniti rizu i luk,dodati kasiku ljutog ajvara,i 50ml vrhnja za kuhanje,ugasiti sporet i pokriti tavu.

 

Gljive polovice gljive proprziti na maslacu polovicu supe od gljiva pomijesati sa vrhnjem za kuhanje,i dodati 50ml vode,preliti po gljivama i pustiti na laganoj tem jos 10 min.

 

Sastojci:

Krilcad: 500g

Riza: 50g

Gljive : 350g

Maslac: 2 SK

Vrhnje za kuhanje: 100ml

Jogurt: 100ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.