Mina95

Turske mokre gurabije

Turske mokre gurabije ili Islak kurabiye

Mina95

Turske mokre gurabije

Turske mokre gurabije ili Islak kurabiye

Sastojci:

Jaje: 1

Šečer: 4 čaše

Ulje: Jedna čaša

Puter: 100 grama

Kakao: 3 kašike

Laganini prašak za pecivo : Jedan

Laganini vanilin šečer: Dva

Brašno: 3-4 čaše

Bjelance : Jedno

Kokos: Jedna čaša

Šečer u prahu: Pola čaše

Voda: 2 čaše

Priprema:

Turske mokre gurabije (Islak kurabiye)
Tijesto :
Jedno jaje
Jedna čaša šečera
Jedna čaša ulja
100 grama putera
3 kašike kakaa
Jedan prašak za pecivo
Jedan vanilin šečer
3-4 čaše brašna
Napraviti smjesu kao za hurmašice.

Fil:
Jedno bjelance
1/2 čaše šečera u prahu
Jedna čaša kokosa, sve dobro izmiješati.

Agda :
2 čaše šečera
2 čaše vode
Jedan vanilin šečer
Kuhati agdu desetak minuta.

Postupak: Formirati loptice od tamnog tijesta, napraviti prstom udubljenje, u njega dodati malo fila od kokosa, zatvoriti tamnim tijestom. Opet formirati lopticu i raspljeskati. Redati gurabije na pek papir. Peći 10-15 min. na 180 stepeni.

Hladne gurabije umakati u vruću agdu. Posuti kokosom.

Sastojci:

Jaje: 1

Šečer: 4 čaše

Ulje: Jedna čaša

Puter: 100 grama

Kakao: 3 kašike

Laganini prašak za pecivo : Jedan

Laganini vanilin šečer: Dva

Brašno: 3-4 čaše

Bjelance : Jedno

Kokos: Jedna čaša

Šečer u prahu: Pola čaše

Voda: 2 čaše

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.