ArnellaV

Palacinci

Slani zapeceni palacinci

ArnellaV

Palacinci

Slani zapeceni palacinci

Sastojci:

Pileca prsa: 300g

Sampinjoni: 150g

Crveni luk: 1kom

Brasno: 12sk

Jaja: 2kom

Mlijeko : 100ml

Vrhnje za kuhanje: 100ml

Kecap: 50g

Priprema:

Napraviti palacinke,istom smjesom kao i za slatke sto pravimo,samo umjesto secera,dodati sol.

 

Moja smjesa za palacinke,ako cu 10 palacinaka 12 punih kasika brasna,2 jaja,sol/secer zavisi da li su slatki ili slani,od velicine jaja zavisi i dodavanje mlijeka i vode, odprilike to bude oko 100ml do 150ml.

 

Nadjev,proprziti glavicu luka,sitno sjeckanu piletinu i gljive,dodati tajnu mjesavinu,so,biber i malo origana,pred sami kraj dodati 50ml vrhnja za kubanje i smaknuti sa sporeta...

Nadjev stavljati na palacinke i saviti,redati u tepsiju,kad smo sve poredali,palacinke premazati kecapom i posuti origanom i sirom,ja sam koristila mozarelu.

Peci na 220° dok ne dobiju zlatnu boju.

 

Servirati uz omaku od : kajmaka,jogurta,majoneze,bijelog luka u prahu,persun,i malo curry zacina..

Sastojci:

Pileca prsa: 300g

Sampinjoni: 150g

Crveni luk: 1kom

Brasno: 12sk

Jaja: 2kom

Mlijeko : 100ml

Vrhnje za kuhanje: 100ml

Kecap: 50g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.