Adnaoo

Jabukovača

Najljepša slatka pita za bilo koji povod, a nekako mi je najukusnija u jesen, kada se kućom širi miris cimeta i jabuka.

Adnaoo

Jabukovača

Najljepša slatka pita za bilo koji povod, a nekako mi je najukusnija u jesen, kada se kućom širi miris cimeta i jabuka.

Sastojci:

Jabuke: 1,5 kg

Orasi: 200 gr

Vanilin šećer: 2 kesice

Šećer : Po želji

Cimet: 2 kašikice

Šećer: 700 gr

Voda: 500 ml

Maslac: 100 gr

Priprema:

Jabuke oguliti i narendati i staviti da se lagano prže na malo ulja. Dodati vanilin šećer, malo maslaca, kristal šećer i 2 kašikice cimeta. 

Jufku za baklavu raširiti i preko cijelog lista premazati jabuke. Posipati orasima preko jabuka i rastopljenim maslacem. 

Rolati jufku i redati u pomašćenu tepsiju. Premazati jufke sa još malo maslaca i peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 do 220 stepeni. 

Agda: pola litra vode, 700 gr šećera i jedna kockica maslaca da se istopi i kuha 10 minuta na peći. Pred kraj dodati dok od pola limuna. 

Sastojci:

Jabuke: 1,5 kg

Orasi: 200 gr

Vanilin šećer: 2 kesice

Šećer : Po želji

Cimet: 2 kašikice

Šećer: 700 gr

Voda: 500 ml

Maslac: 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.