Adnaoo

Mliječni hljeb

Hljeb kao iz pekare, miriše cijela kuća.

Adnaoo

Mliječni hljeb

Hljeb kao iz pekare, miriše cijela kuća.

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Kvasac: 1 kesica

So i šećer: Po želji

Voda: 100 ml

Ulje: 50 ml

Brašno: 700/800 gr

Sjemenke: Po želji

Priprema:

250 ml toplog mlijeka, jedan kvasac i malo šećera ostaviti da odstoji 10 minuta. 

Pomiješati još 100 ml mlake vode, nadošli kvasac, so, malo ulja i postepeno dodavati brašno. Potrebno je oko 700-800 gr brašna. 

Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi da udupla veličinu. Nakon toga možete praviti razne oblike. Ovaj oblik dobijemo tako što razvijemo hljeb na debljinu od otprilike 3 cm i pri vrhu malo zarežemo nožem. Lagano rolamo hljeb i u nauljenu tepsiju ili pek papir na temperaturi od 180 do 200 stepeni peći oko 35 do 40 minuta. 

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Kvasac: 1 kesica

So i šećer: Po želji

Voda: 100 ml

Ulje: 50 ml

Brašno: 700/800 gr

Sjemenke: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.