Amiraa

Voćna torta

Amiraa

Voćna torta

Sastojci:

Vrhnje za šlag : 500 ml

Kisalo vrhnje 20 %mm: 350 g

Mljeveni keks : 300 g

Maslac: 80 g

Šećer u prahu : 50 g

Šećer: 50 g

Vanilin šećer Vispak : 1

Preliv za torte : 1

Priprema:

Napraviti koricu od maslaca i 150 grama keksa.Rasporediti po kalupu, uz rub kalupa redati jagode.
Kisalo vrhnje i šećer izmiksati.
Posebno umutiti šlag, pa dodati umuceno kisalo vrhnje. Sjediniti dodati jagode isjeckane na manje dijelove i 150 grama keksa.
Smjesu rasporediti u kalup,i opet dodati voce. Preliti sa prelivom pripremljenim po upustvu sa vrecice.

Sastojci:

Vrhnje za šlag : 500 ml

Kisalo vrhnje 20 %mm: 350 g

Mljeveni keks : 300 g

Maslac: 80 g

Šećer u prahu : 50 g

Šećer: 50 g

Vanilin šećer Vispak : 1

Preliv za torte : 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.