Dinaa
Club čokoladna torta
Dinaa
Club čokoladna torta
Sastojci:
Gotove kore : 3 kom
Vispak coko čokolada za kuhanje : 300 gr
Slatka pavlaka: 500 ml
Čokoladno mlijeko : 200 ml
Slatka pavlaka : 500 ml
Priprema:
Slatku pavlaku zagrijemo u nju dodamo izlomljenu čokoladu i miješamo sve dok se čokolada ne istopi. Sklonimo sa sporeta i ostavimo da se ohladi.
Posebno umutimo slatku pavlaku.
Gotove kore izvadimo i prvo koru stavimo na tacnu prelijemo je sa 10-tak kasika čokoladnog mlijeka nanesemo trećinu čokoladnog fila, pa trećinu umucene slatke pavlake i tako ponavljamo postupak jos 2 puta. Cijelu tortu premazemo slatkom pavlakom i ukrasimo po želji.
Sastojci:
Gotove kore : 3 kom
Vispak coko čokolada za kuhanje : 300 gr
Slatka pavlaka: 500 ml
Čokoladno mlijeko : 200 ml
Slatka pavlaka : 500 ml