NihadinaKuhinja

Pogacnjak

Ne znam dali vi u svome kraju imate neko jelo koje prolazi u svako doba dana . Sto je Krajisnicima kljukusa ili kvrgusa to je nama pogacnjak :) Fil moze bit po vasoj zelji,sa cime god pravite pitu sa tim moze i pogacnjak.

NihadinaKuhinja

Pogacnjak

Ne znam dali vi u svome kraju imate neko jelo koje prolazi u svako doba dana . Sto je Krajisnicima kljukusa ili kvrgusa to je nama pogacnjak :) Fil moze bit po vasoj zelji,sa cime god pravite pitu sa tim moze i pogacnjak.

Sastojci:

Tijesto: ;

brasna: 500 gr.

soli: malo

praska za pecivo -Laganini: pola

mlake vode: malo

Fil: ;

mladog sira: oko 300 gr.

feta sira: malo

soli: malo

ulja: malo

jaja: 2

Priprema:

Od gore navedeni sastojaka zamijesite tijesto kao za pitu.

Tijesto oblikovat u loptu pa stavili na malo vise pouljenu tepsiju .

Tijesto prekrite ipustite da odmara bar pola sata.

Pomijesajte sve navedene sastojke za fil.

Tijesto rastanjite rukama po tepsiji pa istresite fil na tijesto.

Zavrnite krajeve tijesta tako da prekrijete fil.

Ako hocete mozete prevrnut tijesto tako da zavrnuti krajevi budu okrenuti prema dole da po vrhu bude ravan.

Poprscite sa malo ulja i stavite da se pece.

Pecen pogacnjak poprskat vodom i sa malo vrhnja za kuhanje, izbockat nozom ili viljuskom i prekrite foliom.

Vratite u pec na par minuta da malo opusti pa servirajte uz salaticu po vasoj zelji. 

Sastojci:

Tijesto: ;

brasna: 500 gr.

soli: malo

praska za pecivo -Laganini: pola

mlake vode: malo

Fil: ;

mladog sira: oko 300 gr.

feta sira: malo

soli: malo

ulja: malo

jaja: 2

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.