NihadinaKuhinja

Piletina i sampinjoni u sosu

NihadinaKuhinja

Piletina i sampinjoni u sosu

Sastojci:

pileci prsa: 1-2 komada

sampinjona: oko 400 gr.

luka: 1 veca glavica

vode: 200 ml.

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

soli i bibera: malo

Tajna zacina- dodatak jelima: malo

karija ( curry ): malo

ulja: malo

persuna za posipanje: malo

Priprema:

Meso isjec na kockice,dodat zacine,promijesat i proprzit na malo ulja.

Meso maket na tanjir,na istoj masnoci proprzit uk.

Dodat sampinjone,malo zacina i proprzit.

Podlit vodom,kuhat desetak minuta pa piletinu vratit u tavu sa sampinjonima.

Dodajte vrhnje za kuhanje,prokrckajte 5 minuta i ako hocete zgusnite sa malo gustina ili brasna.

Gotovo jelo pospite sa malo persuna i servirajte uz rizu,pire krompir ili tijesteninu. 

Sastojci:

pileci prsa: 1-2 komada

sampinjona: oko 400 gr.

luka: 1 veca glavica

vode: 200 ml.

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

soli i bibera: malo

Tajna zacina- dodatak jelima: malo

karija ( curry ): malo

ulja: malo

persuna za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.