Piletina i sampinjoni u sosu
Piletina i sampinjoni u sosu
Sastojci:
pileci prsa: 1-2 komada
sampinjona: oko 400 gr.
luka: 1 veca glavica
vode: 200 ml.
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
soli i bibera: malo
Tajna zacina- dodatak jelima: malo
karija ( curry ): malo
ulja: malo
persuna za posipanje: malo
Priprema:
Meso isjec na kockice,dodat zacine,promijesat i proprzit na malo ulja.
Meso maket na tanjir,na istoj masnoci proprzit uk.
Dodat sampinjone,malo zacina i proprzit.
Podlit vodom,kuhat desetak minuta pa piletinu vratit u tavu sa sampinjonima.
Dodajte vrhnje za kuhanje,prokrckajte 5 minuta i ako hocete zgusnite sa malo gustina ili brasna.
Gotovo jelo pospite sa malo persuna i servirajte uz rizu,pire krompir ili tijesteninu.
Sastojci:
pileci prsa: 1-2 komada
sampinjona: oko 400 gr.
luka: 1 veca glavica
vode: 200 ml.
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
soli i bibera: malo
Tajna zacina- dodatak jelima: malo
karija ( curry ): malo
ulja: malo
persuna za posipanje: malo