Mediha

Punjene paprike

Bogatstvo bosanske kuhinje

Mediha

Punjene paprike

Bogatstvo bosanske kuhinje

Sastojci:

Mljeveno meso: 0,5 kg

Riža: 1 manja šolja

Paprike : 7-8 manjih

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 2

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Crvena paprika : Po potrebi

Tajna začin za punjene paprike : 1 pakovanje

Gustin: 1 kašikica

Priprema:

Rižu oprati i staviti da se kuha 10ak minuta, tako da bude poluskuhana. Zatim je oprati i dodati u mljeveno meso.

Jednu glavicu luka i dvije mrkve isjeckati sitno i dodati u meso. Zatim dodati 1 kašiku mješavine začina Tajna, crvenu papriku Vispak i 3 kašike Tajna začina za punjenu papriku, koju smo prethodno pomiješali sa vodom. Sve zajedno dobro izmiješati.

Paprike oprati i očistiti. Puniti ih pripremljenom smjesom i slagati u pouljenu tepsiju. Na kraju ih pouljiti i nasuti vode u tepsiju tako da voda dođe do polovine paprika. 

Peći u rerni na donjem grijaču sat vremena. Neposredno prije kraja pečenja, pomiješati 1 kašiku Tajna začina za punjenu papriku, 1 kašikicu crvene mljevene paprike i kašikicu gustina sa vodom i izliti u paprike. Da paprike budu saftali.

Prijatno

 

Sastojci:

Mljeveno meso: 0,5 kg

Riža: 1 manja šolja

Paprike : 7-8 manjih

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 2

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Crvena paprika : Po potrebi

Tajna začin za punjene paprike : 1 pakovanje

Gustin: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.