Mediha

Panna cotta

Osvježavajući desert

Mediha

Panna cotta

Osvježavajući desert

Sastojci:

Panna cotta krema : 500 ml

Višnje : 300 g

Šećer : 1 čaša

Gustin : 1 kašika

Voda: 4 kašike

Maslac: 1 kriška

Choco club Vispak čokolada za kuhanje: 50 g

Priprema:

Kremu za panakotu istopiti na niskoj temperaturi, prateći da ne proključa. Kad se istopi sipati u zdjelice.

Crveni fil: zamrznute višnje posuti sa 1 čašom šećera i pustiti da se odmrznu. Kad su pustile sok, zagrijati ih na ringli. Kad proključa sok u njih dodati prethodno umućen gustin. Miješati dok se ne zgusne. Nakon toga skinuti sa ringne.

Kad se prohladi, dodati 1 krišku maslaca da se istopi i izmiješati.

Fil sa višnjama sipati u čaše, preko bijelog fila i ukrasiti narendanom choco club čokoladom za kuhanje. 

Prijatno :) 

Sastojci:

Panna cotta krema : 500 ml

Višnje : 300 g

Šećer : 1 čaša

Gustin : 1 kašika

Voda: 4 kašike

Maslac: 1 kriška

Choco club Vispak čokolada za kuhanje: 50 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.