Mediha

Pohovani oslić

Mediha

Pohovani oslić

Sastojci:

Oslić : 1kg

Jaje: 2

Kukuruzno brašno : 2 kašike

Prezla: 3-4 kašike

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Priprema:

Oslić očistiti i ostaviti da se cijedi. 

Za pohovanje pomiješati klasovno brašno i prezlu. U drugu posudu razbiti dvoje jaje, u njih dodati 1 kašiku mješavine začina Tajna i dobro izmiješati.

Komade oslića uvaljati u prezlu, jaje, pa opet u prezlu i peći na zagrijanom ulju dok ne porumeni,zatim okrenuti da porumeni sa svim strana. Peći na niskoj temperaturi.

Ukoliko niste ljubitelj pečenja na ulju, možete ovako pripremljen oslić peći u rerni na pek papiru. 

Sastojci:

Oslić : 1kg

Jaje: 2

Kukuruzno brašno : 2 kašike

Prezla: 3-4 kašike

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.