Mediha

Pileći medaljoni

Odličan način za iskoristiti pileće filete.

Mediha

Pileći medaljoni

Odličan način za iskoristiti pileće filete.

Sastojci:

Pileća prsa: 1

Mješavina začina Tajna : 2 kašike

Biber, kurkuma: Po želji

Bijeli luk: 1 čehno

Jaje : 1

Prezla : 3 kašike

Pšenično brašno: 2 kašike

Priprema:

Pileće filete sitno isjeckati ili samljeti. Zatim ih začiniti, dodati ulja, sitno sjeckani čehno bijelog luka. Izmiješati i ostaviti da stoji pola sata u frižideru. 

Nakon toga u meso dodati 1 jaje, kašiku prezle, 2 kašike brašna i dobro izmiješati. Nauljiti ruke i formirati medaljone. Valjati ih u prezlu i pržiti na vrelom ulju 15ak minuta. 

Sastojci:

Pileća prsa: 1

Mješavina začina Tajna : 2 kašike

Biber, kurkuma: Po želji

Bijeli luk: 1 čehno

Jaje : 1

Prezla : 3 kašike

Pšenično brašno: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.