Kljukuša batakuša
Krajiški specijalitet, drag svima nama širom BiH!
Kljukuša batakuša
Krajiški specijalitet, drag svima nama širom BiH!
Sastojci:
Piletina: 1/2 pileta
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Začin za piletinu Tajna : 1 kašika
Brašno : Po potrebi
Prašak za pecivo : 1/2 pakovanja
So: 1 kašikica
Jaje : 1
Kajmak / vrhnje: Po želji
Priprema:
Na ulju propržiti komade piletine, koje smo prethodno začinili.
Prosijati brašno, pa u njega dodati pola praška za pecivo, so i 1 jaje. Sipati hladnu vodu i miješati dok se ne dobije smjesa gustoće, kao za palačinke.
U tepsiju zagrijati ulje, pa sipati tijesto da bude debljine prsta. Na tijesto odmah poredati komade piletine, a preostali saft iz piletine izliti preko komada.
Peći na 200 stepeni pola sata.
Servirati vruće i po želji preliti kajmakom ili vrhnjem.
Prijatno :)
Sastojci:
Piletina: 1/2 pileta
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Začin za piletinu Tajna : 1 kašika
Brašno : Po potrebi
Prašak za pecivo : 1/2 pakovanja
So: 1 kašikica
Jaje : 1
Kajmak / vrhnje: Po želji