Mediha

Kljukuša batakuša

Krajiški specijalitet, drag svima nama širom BiH!

Mediha

Kljukuša batakuša

Krajiški specijalitet, drag svima nama širom BiH!

Sastojci:

Piletina: 1/2 pileta

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Začin za piletinu Tajna : 1 kašika

Brašno : Po potrebi

Prašak za pecivo : 1/2 pakovanja

So: 1 kašikica

Jaje : 1

Kajmak / vrhnje: Po želji

Priprema:

Na ulju propržiti komade piletine, koje smo prethodno začinili.

Prosijati brašno, pa u njega dodati pola praška za pecivo, so i 1 jaje. Sipati hladnu vodu i miješati dok se ne dobije smjesa gustoće, kao za palačinke.

U tepsiju zagrijati ulje, pa sipati tijesto da bude debljine prsta. Na tijesto odmah poredati komade piletine, a preostali saft iz piletine izliti preko komada. 

Peći na 200 stepeni pola sata. 

Servirati vruće i po želji preliti kajmakom ili vrhnjem. 

Prijatno :) 

 

Sastojci:

Piletina: 1/2 pileta

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Začin za piletinu Tajna : 1 kašika

Brašno : Po potrebi

Prašak za pecivo : 1/2 pakovanja

So: 1 kašikica

Jaje : 1

Kajmak / vrhnje: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.