Demi

Medena torta

Meni jedna od omiljenih torti

Demi

Medena torta

Meni jedna od omiljenih torti

Sastojci:

Jaja: 3

Brasno: 850g

Secer: 2oog

Med: 3kasike

Soda bikarbona: 2male kasikice

Puter: 200h

Mileram 30%masnoce: 1500ml

Secer : 200g

Vanilin secer: 2

Priprema:

 

Pjenasto umutiti jaja i secer na pari.
Istopiti Puter pa dodati med i sve zajedno sjediniti. Dodati polahko brasno i sodu bikarbonu.
Podijeliti tijesto na jednake loptice, kod mene su bile negdje 110g i tanko razvijati i peci na 220°C da dobiju zlatnu boju.
Kad izvagam loptice budu uvjek iste, pečem jednu po jednu, gledam da mi bude odprilike velicine kalupa omjera 26cm. Kada su gotove onda ih iskruzim pomocu kalupa a onaj rest izmrvim i koristim za dekoraciju

Prije nego pocnemo kore peci Mileram sjediniti sa secerom i vanilin secerom, ostaviti da stoji u frizideru, povremeno promijesati.

Kad se kore ohlade filovati 

Sastojci:

Jaja: 3

Brasno: 850g

Secer: 2oog

Med: 3kasike

Soda bikarbona: 2male kasikice

Puter: 200h

Mileram 30%masnoce: 1500ml

Secer : 200g

Vanilin secer: 2

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 12:58:04
Kapa dole, extraaa
Kfehima 2019-09-14 22:21:32
Odlican 5