Tri leće
Tri leće
Sastojci:
Jaja: 12 kom
Šećer: 12 kašika
Vanilin šećer Vispak : 2 kom
Brašno: 12 kašika
Pecivo: 1
Griz: 4kašike
Preliv: :
Mlijeko: 1 L
Vrhnje za šlag : 500 ml
Mlijeko u prahu: 200 g
Karamel za trileće : 250 g
Priprema:
Razdvojiti bjelance i žumance.
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg sa 6 kašika šećera i 1 vanilin šećer.
Žumanca umutiti sa 6 kašika šećera i 1 vanilin šećer.
Sjediniti smjesu i dodati pecivo, brašno i griz,miješati žicom ili kašikom ne mikserom.
Gotovu smjesu istresti u tepsiju obloženu pek papirom.
Peći u zagrijanoj rerni prvo na 200 stepeni pa smanjiti na 150.. Preliv:
U posudu istresti mlijeko u prahu i dodavati postepeno mlijeko i miješati da ne bude grudvica, dodati i vrhnje za šlag. Ne miksati već običnom kašikom ili žicom miješati.
Ohlađen biskvit izvaditi iz tepsije, odlijepiti pek papir pa vratiti u tepsiju i zaliti, ostaviti da se mlijeko dobro upije.
Premazati karamelom.
Sastojci:
Jaja: 12 kom
Šećer: 12 kašika
Vanilin šećer Vispak : 2 kom
Brašno: 12 kašika
Pecivo: 1
Griz: 4kašike
Preliv: :
Mlijeko: 1 L
Vrhnje za šlag : 500 ml
Mlijeko u prahu: 200 g
Karamel za trileće : 250 g