NihadinaKuhinja

Meso u finom sosu

NihadinaKuhinja

Meso u finom sosu

Sastojci:

mesa ( vrsa po vasoj zelji ): 4-5 komada

ulja: malo

luka: 2 glavice

brasna: 3-4 kasike

vthnja za kuhanje: 200 ml.

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

vode: oko 250 ml.

Priprema:

Luk sitno isjeckat i proprzit na malo ulja.

Brasno stavit na tanjir dodat mu zacine i promijesat.

Luk przite u jednoj tavi u drugj tavi ili serpi zagrjat malo ulja.

Meso uvaljat u zacnjeno brasno i przit dok ne dobije finu bojicu.

Proprzenom mesu dodajte luk i zalite vodom dako da meso bude potopljeno.

Poklopit tavu i pustit dase mso krcka 15-20 minuta ili dok pola tecnosti ne ispari.

Pred kraj dodat vrhnje za kuhanje jos malo zacina ako treba i ostavit da se krckan jos desetak minuta (na nizoj temperaturi )

Pripremljeno meso i sos servirajte uz pire kompir ili rizu 

Sastojci:

mesa ( vrsa po vasoj zelji ): 4-5 komada

ulja: malo

luka: 2 glavice

brasna: 3-4 kasike

vthnja za kuhanje: 200 ml.

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

vode: oko 250 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.