Meso u finom sosu
Meso u finom sosu
Sastojci:
mesa ( vrsa po vasoj zelji ): 4-5 komada
ulja: malo
luka: 2 glavice
brasna: 3-4 kasike
vthnja za kuhanje: 200 ml.
soli i bibera: malo
Tajna zacina - dodatak jelima: malo
vode: oko 250 ml.
Priprema:
Luk sitno isjeckat i proprzit na malo ulja.
Brasno stavit na tanjir dodat mu zacine i promijesat.
Luk przite u jednoj tavi u drugj tavi ili serpi zagrjat malo ulja.
Meso uvaljat u zacnjeno brasno i przit dok ne dobije finu bojicu.
Proprzenom mesu dodajte luk i zalite vodom dako da meso bude potopljeno.
Poklopit tavu i pustit dase mso krcka 15-20 minuta ili dok pola tecnosti ne ispari.
Pred kraj dodat vrhnje za kuhanje jos malo zacina ako treba i ostavit da se krckan jos desetak minuta (na nizoj temperaturi )
Pripremljeno meso i sos servirajte uz pire kompir ili rizu
Sastojci:
mesa ( vrsa po vasoj zelji ): 4-5 komada
ulja: malo
luka: 2 glavice
brasna: 3-4 kasike
vthnja za kuhanje: 200 ml.
soli i bibera: malo
Tajna zacina - dodatak jelima: malo
vode: oko 250 ml.