Piletina sa parmezanom
Piletina sa parmezanom
Sastojci:
piletine: par komada
parmezana: 2-3 kasike
bijelog luka ili bijeli luk u prahu: 3 cehna
pavlake: 300 gr.
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
soli i bibera: malo
sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo
Priprema:
Meso oprat,posusit pa posut sa zacinima.
Meso proprzit dok ne dobiju malo boje.
Pribacite u tepsiju i pospite parmezanom.
Izmutit pavlaku sa malo vode(ne previse rijetko ali ni gusto)
Pavlaci dodat malo Tajna zacina dodatak jelima i bijeli luk ,sve to izmutit pa prelit preko piletine.
Pec na 200 C oko 40 ili dok meso ne omeksa.
Cesto otvorite pec i meso prevnite upavlaci.
Gotovo jelo servirajte uz rizu ili krompir.
Sastojci:
piletine: par komada
parmezana: 2-3 kasike
bijelog luka ili bijeli luk u prahu: 3 cehna
pavlake: 300 gr.
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
soli i bibera: malo
sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo