NihadinaKuhinja

Piletina sa parmezanom

NihadinaKuhinja

Piletina sa parmezanom

Sastojci:

piletine: par komada

parmezana: 2-3 kasike

bijelog luka ili bijeli luk u prahu: 3 cehna

pavlake: 300 gr.

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

soli i bibera: malo

sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo

Priprema:

Meso oprat,posusit pa posut sa zacinima.

Meso proprzit dok ne dobiju malo boje.

Pribacite u tepsiju i pospite parmezanom.

Izmutit pavlaku sa malo vode(ne previse rijetko ali ni gusto)

Pavlaci dodat malo Tajna zacina dodatak jelima i bijeli luk ,sve to izmutit pa prelit preko piletine.

Pec na 200 C oko 40 ili dok meso ne omeksa.
Cesto otvorite pec i meso prevnite upavlaci.

Gotovo jelo servirajte uz rizu ili krompir.

Sastojci:

piletine: par komada

parmezana: 2-3 kasike

bijelog luka ili bijeli luk u prahu: 3 cehna

pavlake: 300 gr.

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

soli i bibera: malo

sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.