NihadinaKuhinja

Pileca juha - tahrana

NihadinaKuhinja

Pileca juha - tahrana

Sastojci:

batak: 1

vode: oko1 ipo l.

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

turmerika-kurkume: malo

sitno sijeckanog persuna: malo

fidolina ili tahrane ( staimate pri ruci ): 3-4 kasike

Priprema:

Meso kuhajte sa zacinima.

Kad se meso raskuhalo maknite iz juhe,skinite sa kostiju i isjecite.

Vratite mesou juhu,dodajte vode ili zacina ako treba pa dodate tahranu ili fidoline.

Kuhajte oko 5 minuta pa pogasite pec .

Pospite sitno sijeckanim persunom i poklopite posudu u kojoj se kuhala tahrana.

Sastojci:

batak: 1

vode: oko1 ipo l.

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

turmerika-kurkume: malo

sitno sijeckanog persuna: malo

fidolina ili tahrane ( staimate pri ruci ): 3-4 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.