Alma Bajrić Džihanović

KROMPIRIĆI SA JUNETINOM

Najsočniji krompirići i meso

Alma Bajrić Džihanović

KROMPIRIĆI SA JUNETINOM

Najsočniji krompirići i meso

Sastojci:

Juneće meso: 800 gr

Krompir: 1 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za gril: 1 kašika

Maslinovo ulje: 50 ml

Voda: 500 ml

Palenta: 1 kašika

Bijeli luk i granulama: 1 kašikica

Priprema:

Meso marinirati u maslinovom ulju, Tajna začinu za dodatak jelima, Tajna začinu za gril i bijelom luku. U krompirići dodati iste začine i palente. Meso peći na 250° 35 minuta sa dodatkom vode. Dodati krompiriće i dodatno peći 30 minuta prekriveno alu folijom. 

Sastojci:

Juneće meso: 800 gr

Krompir: 1 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za gril: 1 kašika

Maslinovo ulje: 50 ml

Voda: 500 ml

Palenta: 1 kašika

Bijeli luk i granulama: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.