Alma Bajrić Džihanović
KROMPIRIĆI SA JUNETINOM
Najsočniji krompirići i meso
Alma Bajrić Džihanović
KROMPIRIĆI SA JUNETINOM
Najsočniji krompirići i meso
Sastojci:
Juneće meso: 800 gr
Krompir: 1 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za gril: 1 kašika
Maslinovo ulje: 50 ml
Voda: 500 ml
Palenta: 1 kašika
Bijeli luk i granulama: 1 kašikica
Priprema:
Meso marinirati u maslinovom ulju, Tajna začinu za dodatak jelima, Tajna začinu za gril i bijelom luku. U krompirići dodati iste začine i palente. Meso peći na 250° 35 minuta sa dodatkom vode. Dodati krompiriće i dodatno peći 30 minuta prekriveno alu folijom.
Sastojci:
Juneće meso: 800 gr
Krompir: 1 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za gril: 1 kašika
Maslinovo ulje: 50 ml
Voda: 500 ml
Palenta: 1 kašika
Bijeli luk i granulama: 1 kašikica