Alma Bajrić Džihanović
PASTRMKA
Riba pečena u rerni sa prilogom
Alma Bajrić Džihanović
PASTRMKA
Riba pečena u rerni sa prilogom
Sastojci:
Svježa pastrmka: 1 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašikice
Tajna začin za gril: 1 kašikica
Limun: 1 kom
Bijeli luk: 2 čehna
Kukuruzno brašno: 2 kašike
Priprema:
Svježu pastrmku očistiti i u unutrašnjost poredati šnitice limuna, bijelog luka i bosiljka. Sa vanjske strane posuti kukuruznim brašnom i Tajna začinom za gril i redati na pek papir u plehu. Peći u zagrijanoj rerni na 200° 30 minuta. Ne okretati ribu.
Za prilog kuhani krompir, dodatno propržen na maslacu iz dodatak Tajna začina za dodatak jelima.
Sastojci:
Svježa pastrmka: 1 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašikice
Tajna začin za gril: 1 kašikica
Limun: 1 kom
Bijeli luk: 2 čehna
Kukuruzno brašno: 2 kašike