Alma Bajrić Džihanović

PASTRMKA

Riba pečena u rerni sa prilogom

Alma Bajrić Džihanović

PASTRMKA

Riba pečena u rerni sa prilogom

Sastojci:

Svježa pastrmka: 1 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašikice

Tajna začin za gril: 1 kašikica

Limun: 1 kom

Bijeli luk: 2 čehna

Kukuruzno brašno: 2 kašike

Priprema:

Svježu pastrmku očistiti i u unutrašnjost poredati šnitice limuna, bijelog luka i bosiljka. Sa vanjske strane posuti kukuruznim brašnom i Tajna začinom za gril i redati na pek papir u plehu. Peći u zagrijanoj rerni na 200° 30 minuta. Ne okretati ribu.

Za prilog kuhani krompir, dodatno propržen na maslacu iz dodatak Tajna začina za dodatak jelima. 

Sastojci:

Svježa pastrmka: 1 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašikice

Tajna začin za gril: 1 kašikica

Limun: 1 kom

Bijeli luk: 2 čehna

Kukuruzno brašno: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.