NihadinaKuhinja

Krompir sa piletinom

NihadinaKuhinja

Krompir sa piletinom

Sastojci:

bataka: 3-4

krompira: 7-8 krupniji

luka: 1 glavica

bijelog luka: 3-4 cehna

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

Tana zacina za pecenu piletinu: malo

paradajz paste: 100 gr.

ulja: malo

za kuhanje piletine: voda

Priprema:

Piletinu prokuhat sa zacinima da malo omeksa.

Krompir okulit i isjec na kolutove.

Ako je krompir sitniji samo ga prepolovite

Krompir operite,ocjedite i dodajte mu malo zacina i ulja.

Nemote pretjerat sa zacinima jer ce i juha bit slana.

Oba luka isjeckat i dodat krompiru pa sve to izmjesat.

Piletinu maket iz juhe u kojoj se kuhalo i ostavit sa strane.

Juhi dodat paradajz sos,sve to izmjesat .

Krompir istrest u dublju tepsiju.

Zalit juhom u kojoj se kuhala piletina (tek toliko da krompir bude skoro potopljen

Pec na 220 C 45 minuta.

Pecenu piletinu posut Tajna zacinom za pecenu piletinu.

Piletinu poredat preko krompira pa vratit u pec da se pece jos 15 minuta ili dok meso ne dobije malo bojice.

Sastojci:

bataka: 3-4

krompira: 7-8 krupniji

luka: 1 glavica

bijelog luka: 3-4 cehna

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

Tana zacina za pecenu piletinu: malo

paradajz paste: 100 gr.

ulja: malo

za kuhanje piletine: voda

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.