BOSANSKI LONAC
Tradicionalno bosansko jelo
BOSANSKI LONAC
Tradicionalno bosansko jelo
Sastojci:
Goveđe meso: 1 kg
Paprike crvene: 3 kom
Paprike žute : 3 kom
Mrkva: 2 kom
Tikvica: 2 kom
Patlidžan: 2 kom
Bamlja: 150 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za bosanski lonac: 1 vrećica
Ulje: 50 ml
So: 1 kašikica
Priprema:
Meso, krompir, crvene i žute paprike, mrkvu, tikvice, bamlju i patlidžane isjeći na komadiće. Dinstati na ulju, dodati Tajna začin za dodatak jelima i postepeno dodavati vruću vodu. Kada je upola kuhano dodati prethodno umiješan Tajna začin za bosanski lonac sa vrućom vodom. Kuhati još 30 minuta. Najbolje kuhati u zemljanom loncu. Poslužiti sa kašikom kajmaka.
Sastojci:
Goveđe meso: 1 kg
Paprike crvene: 3 kom
Paprike žute : 3 kom
Mrkva: 2 kom
Tikvica: 2 kom
Patlidžan: 2 kom
Bamlja: 150 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za bosanski lonac: 1 vrećica
Ulje: 50 ml
So: 1 kašikica