Alma Bajrić Džihanović

BOSANSKI LONAC

Tradicionalno bosansko jelo

Alma Bajrić Džihanović

BOSANSKI LONAC

Tradicionalno bosansko jelo

Sastojci:

Goveđe meso: 1 kg

Paprike crvene: 3 kom

Paprike žute : 3 kom

Mrkva: 2 kom

Tikvica: 2 kom

Patlidžan: 2 kom

Bamlja: 150 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za bosanski lonac: 1 vrećica

Ulje: 50 ml

So: 1 kašikica

Priprema:

Meso, krompir, crvene i žute paprike, mrkvu, tikvice, bamlju i patlidžane isjeći na komadiće. Dinstati na ulju, dodati Tajna začin za dodatak jelima i postepeno dodavati vruću vodu. Kada je upola kuhano dodati prethodno umiješan Tajna začin za bosanski lonac sa vrućom vodom. Kuhati još 30 minuta. Najbolje kuhati u zemljanom loncu. Poslužiti sa kašikom kajmaka. 

Sastojci:

Goveđe meso: 1 kg

Paprike crvene: 3 kom

Paprike žute : 3 kom

Mrkva: 2 kom

Tikvica: 2 kom

Patlidžan: 2 kom

Bamlja: 150 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za bosanski lonac: 1 vrećica

Ulje: 50 ml

So: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.