Alma Bajrić Džihanović
ZAPEČENI BATKOVI
Marinirano pileće meso zapečeno u rerni
Alma Bajrić Džihanović
ZAPEČENI BATKOVI
Marinirano pileće meso zapečeno u rerni
Sastojci:
Pileći batkovi: 1 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za piletinu: 1 kašika
So: 1/2 kašikice
Maslinovo ulje: 150 ml
Priprema:
U posudu pomiješati maslinovo ulje, Tajna začin za dodatak jelima i Tajna začin za pečenu piletinu i smjesom marinirati pileće batkove. Ostaviti preko noći da odmara u marinadi. Peći na 200° 35 minuta ispod aluminijske folije.
Sastojci:
Pileći batkovi: 1 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za piletinu: 1 kašika
So: 1/2 kašikice
Maslinovo ulje: 150 ml