Alma Bajrić Džihanović

ZAPEČENI BATKOVI

Marinirano pileće meso zapečeno u rerni

Alma Bajrić Džihanović

ZAPEČENI BATKOVI

Marinirano pileće meso zapečeno u rerni

Sastojci:

Pileći batkovi: 1 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za piletinu: 1 kašika

So: 1/2 kašikice

Maslinovo ulje: 150 ml

Priprema:

U posudu pomiješati maslinovo ulje, Tajna začin za dodatak jelima i Tajna začin za pečenu piletinu i smjesom marinirati pileće batkove. Ostaviti preko noći da odmara u marinadi. Peći na 200° 35 minuta ispod aluminijske folije. 

Sastojci:

Pileći batkovi: 1 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za piletinu: 1 kašika

So: 1/2 kašikice

Maslinovo ulje: 150 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.