Alma Bajrić Džihanović

PAPRIKE U SENFU

Prilog uz meso, gril, pečenje

Alma Bajrić Džihanović

PAPRIKE U SENFU

Prilog uz meso, gril, pečenje

Sastojci:

Crvene paprike: 2 kg

Žute paprike: 1 kg

Senf: 700 gr

Ulje: 400 ml

Vode : 300 ml

Ocat: 300 ml

Ulje: 300 ml

Šećer: 2 kašike

So: 1 kašika

Priprema:

Paprike očistiti, oprati i narezati na sitne komadice. U šerpu sipati vodu, ulje, ocat, so i šećer i sve zajedno prokuhati. Paprike kuhati 8-10 minuta, izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade.
Senf izmiješati i u njeg postepeno sipati 400 ml ulja. Kada se sve dobro umiješa u senf dodati paprike i ponovo sve sjediniti. Sipati u sterilisane tegle i dobro zavrnuti.

Sastojci:

Crvene paprike: 2 kg

Žute paprike: 1 kg

Senf: 700 gr

Ulje: 400 ml

Vode : 300 ml

Ocat: 300 ml

Ulje: 300 ml

Šećer: 2 kašike

So: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.